Abilis Musiikkivideo – To work, to be loved and to love

Käsikirjoitus

suunnittelu
ohjaus
kuvaus
editointi: Henriikka Seppälä, Webteca Yrityskuvaa

Laulu: laulupedagogi Riikka Hänninen

Musiikin toteutus: Andre Louis & Johanna Herranen

MUAH: Virta Makeup Fx

Tuottaja: Abilis

Abilis lähestyi Webtecaa tarpeesta luoda 20-vuotistaipaleensa kunniaksi tehdystä musiikillisesta tuotoksesta, voimaantumisesta kertovasta laulusta, musiikkivideon. Mahdolliset kuvauspäivät alkoivat jo olla viileitä ja nopealla aikataululla kuvakäsikirjoitimme musiikin pohjalta videon. Vammaisuus haluttiin esittää arvokkaasti, mutta ei kliseisesti, vaan niin että vammaisellakin on ihmisarvo, hän pystyy tekemään asioita ja voi pärjätä.

Lokakuisena hieman tuulisena, koleana päivänä kuvasimme musiikkivideon ”To work, to be loved and to love” Helsingissä Hietaniemen rannalla. Aamulla upea usva alkoi hälvetä rannasta ja aurinkokin oli luvannut pilkahtaa ennen klo 13 alkavaa sadetta. Hietsun Paviljonki toimi kuvaustiimin valmistelupaikkana. Meikkaaja kaunisti sokean laulun esittäjämme, kuvausvaatteet vuokrasimme Destiny Storesta. Avustajilla oli keskittyneesti langat käsissään kun toteutimme käsikirjoitusta. Filmiryhmä oli valmiina actioniin. Esiintyjämme Riikka teki enemmän kuin häneltä osasimme vaatiakaan. Sokeainkeppi lensi hiekkaan ja hän kirjaimellisesti tarpoi ylös kalliota. Drone lensi navakkaa syystuulta uhmaten yllämme. Yksi ihanampia yksityiskohtia oli, kun Riikka halusi ensi kertaa koskaan käsin kosketella miltä drone tuntuu, koska hän oli aivan innoissaan sen pärräämisestä ympärillämme.

Nyt pari kuukautta myöhemmin, ylpeänä esitämme musiikkivideon , maanantaiaamun livestreamissä Kalle Könkkölän elämäntyöseminaarissa Pikkuparlamentissa.
Seminaaria voi seurata 3.12. Abiliksen Youtube-kanavalla.
Kiitos kaikille mukanaolleille; mallimme sokea laulupedagogi Riikka Hänninen, Abilis Foundationin Marjo ja Katja, muah Niina Virta MakeUp&Fx, Alnilam kompassin lainasta, Destiny Store vaatteet, dronelentäjäni, Leon, lapset, koekatsojat ja avustajat!
Parhaan tiimin kanssa on helppoa tehdä sydämellisiä juttuja!