Haaralan tilan verkkokauppa

Julkaisimme 2020 syksyllä omastakin mielestä aika hienon verkkokaupan osoitteeseen www.haaralantila.fi ja sain olla mukana verkkokaupan teknisenä toteuttajana ja valokuvaajana.

Yritys

Lämminhenkinen yrittäjäpari Ari ja Satu maatilalta Pakaalta ovat laittaneet hienon putiikin pystyyn maatilalleen jo vuoden 2020 alussa, ja nyt maaseudun sylissä on jo suurempi tilarakennukseen tehty tunnelmallinen myymälä, josta löytyy laadukkaita ja nuorisonkin mieleen muodikkaita Carharttin lippiksiä, työvaatteita, kasseja, essuja, Leathermanin työkaluja yms. kovan käytön laadukkaita tuotteita.

Tarve

Kiireinen yrittäjäpariskunta pyörittää itse kauppaa sekä myymälää että verkkokauppaa ja heille oli tärkeätä että ohjelmisto ja integraatiot ovat helppokäyttöisiä. He olivat käyttäneet aiemmin toista verkkokauppa alustaa joka ei taipunut heidän tarpeisiinsa kovinkaan hyvin. Aiemmassa verkkokaupassa esimerkiksi alennusprosentit tuli syöttää jokaiseen tuotteeseen erikseen, mutta Woocommercen kaupassa on ajoja ja automatiikkaa joka helpottaa kauppiaan päivittäistä työtä. Mm. Postin paketteihin on nykyään tulostettavat osoitetarrat ja verkkokauppa on integroitu heidän kassajärjestelmäänsä, jolloin verkkokaupan varastosaldot päivittyvät kun myymälässä myydään tuote. Arin pitää helposti pystyä linkkaamaan myös Youtube kanavansa videot, niiden ilmestyessä.

Ulkoasu

Verkkokaupan ulkoasuun kiinnitettiin myös suurta huomiota heti alussa, koska kauppa myy suosittua merkkiä Carharttia, jonka edustus Haaralan Tilalla harvojen joukossa on. Sivuston ja kaupan ulkoasun tuli toimia rouheaan brändiin, jonka asiakkaat ovat tyylitietoisia ja ympäri Suomea asuvia faneja, joten verkkokaupalla on suuri merkitys brändin myynnissä.

Brändikuvat

Tilalla toteuttamissamme brändivalokuvauksissa tavoiteltiin samaa henkeä kuin Carharttin markkinointikuvissa, jotta ne sopivat hyvin yhteen. Kuvaukset toteutettiin tilan omilla pelloilla pihaympäristössä. Kuvasimme dronella myös ilmakuvia ja videota kameraan tottuneesta parista, isännän Arin itsensäkin pitäessä Youtube-kanavaa tilan touhuista.